Πολυμέσα - Βιντεο

Το ιστορικό του ναού. Οἱ ἐργασίες πού ἔγιναν, διήρκησαν σχεδόν δύο χρόνια, ὥστε νά ἀνακαινιστεῖ ἐκ βάθρων ὁ Ναός. Καθαιρέθηκαν τά ἐξωτερικά καί ἐσωτερικά σοβατίσματα καί ἀντικαταστάθηκαν με νέα ἀπό μπετόν, ἐνισχυμένα με πλέγματα καί σιδηροδοκούς.


Ιησούς Χριστός: Δέκα Πράγματα που Πρέπει να Γνωρίζεις
Ο Ιησούς από την Ναζαρέτ. Άλλαξε την ιστορία της ανθρωπότητας. Τι γνωρίζουμε για τη ζωή του Χριστού; Σε αυτό το βίντεο θα δούμε 10 πράγματα. Ο Χριστός είναι ιστορικό πρόσωπο. Γεννήθηκε στη Βηθλεέμ. Πήγε στην Αίγυπτο και από εκεί στη Ναζαρέτ. Εργάστηκε ως ξυλουργός. Δοακόνισε δημόσια για 3 1/2 χρόνια. Σταύρωθηκε για τις αμαρτίες μας. Πέθανε στο σταυρό αλλά αναστήθηκε την τρίτη ημέρα. Αναλήφθηκε στους ουρανούς. Και τώρα κάθεται στα δεξιά του ουράνιου Πατέρα και μεσιτεύει για μας. Και το πιο όμορφο; Σύντομα θα επιστρέψει στη γη ως Βασιλιάς για να πάρει όλους τους πιστούς στον ουρανό. Αυτό το πανέμορφο γεγονός το ονομάζουμε Δευτέρα Παρουσία.Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου ἐτελέσθη Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος στον Ι.Ν. Αγιου Ιωαννη Θεολογου Φυτειων.

Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία 2020 στις Φυτειες. Παρακολουθήστε από το βραδυ Σαββάτου, ξημερώματα Κυριακής την ΑΝΑΣΤΑΣΗ και την Αναστάσιμη Θ. Λειτουργία του Μεγάλου Σαββάτου από το Ιερό Παρεκκλήσιο Παναγίας με τον π. Γεώργιο Φλώρο.

Το Σάββατο 1 Αυγούστου 2020, τελέστηκαν από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά, τα θυρανοίξια του ιερού ναού Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στις Φυτείες Ξηρoμερου.

Τελέστηκε στις Φυτείες Ξηρομέρου, την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου 2019, Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας καθώς και λιτανεία της εικόνας της Θεοτόκου στους δρόμους του Χωριού.

Φυτείες Ξηρομέρου,περιφορά της εικόνας της Παναγίας 2018

Όπως κάθε τόπος έχει τα δικά του εκκλησάκια έτσι και το Ξηρομέρο Αιτ/νίας και συγκεκριμένα στις Φυτείες (Μαχαλάς) έχει το δικό του εξωκκλήσι στον παλιό οικισμό Μανελόπουλο. Χρόνια πολλά στο Άγιο Δημήτριο Φυτειών.